Сусіди можуть красти вашу електроенергію: як це швидко перевірити

Якщо суми у платіжках за світло дивують вас і зовсім не відповідають фактичному споживанню, причиною може бути крадіжка вашої електроенергії. Річ у тім, що сусіди можуть підключитися до вашого електролічильника і користуватися світлом за ваш рахунок. Але перевірити цей факт можна доволі легко.

Як дізнатися, що до лічильника є підключення з іншої квартири

Щоб перевірити, чи не стали ви жертвою сусідів-крадіїв, потрібно уважніше придивитися до свого лічильника електроенергії. Найкраще зробити це у вечірній час, коли зазвичай сусіди вдома і активно використовують світло, телевізор, обігрівач та інші прилади, що споживають електроенергію. Перед цим обов'язково слід виключити в своїй квартирі світло і всю електротехніку.

Підійшовши до лічильника, необхідно уважно стежити за його показниками протягом декількох хвилин. Якщо ви впевнені, що у вас вдома не світиться жодна лампочка та не підключені до розетки електроприлади, при цьому цифри активно змінюються, висновки можна зробити не приємні. Цілком імовірно, що хтось з ваших сусідів дійсно підключив свою квартиру до вашої електромережі.

У такому разі головне – не бігти одразу до сусідів і не влаштовувати розбірки. Найкращим рішенням стане повідомлення про ваші підозри компанії, яка постачає електроенергію. Тоді постачальник може направити для перевірки електрика.

Якщо факт підключення буде підтверджено, відключити сторонні дроти допоможуть фахівці. Щоб убезпечити себе від такої проблеми у майбутньому, варто встановити спеціальний лічильник із функцією автоматичного виявлення крадіжки електроенергії.

Джерело: 5692.com.ua