Стало відомо, чи будуть надсилати повістки через електронний кабінет військовозобов’язаного

В Україні на початку другого кварталу цього року планують запустити електронний кабінет військовозобов'язаного. Це персональний кабінет, за допомогою якого громадяни після проходження електронної ідентифікації отримають доступ до інформації про свої персональні та службові дані, а також до деяких послуг.

Для чого саме потрібен е-кабінет військовозобов'язаного і чи будуть в ньому повістки, пояснив Єгор Чернєв, заступник голови комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, пише 24 Канал.

Як заявив Чернєв в ефірі телемарафону, електронний кабінет насамперед створений для верифікації даних: прописки, місця роботи, інших основних даних про особу. У ньому будуть лише актуалізувати дані, а електронні повістки поки що не передбачаються.

За його словами, електронний кабінет має бути верифікований через електронний підпис або інші можливості, щоб ТЦК міг встановити дані про особу. Це дозволить громадянам, використовуючи електронні можливості, не ходити кожного разу до військкомату.

Чернєв додав, що наразі новий законопроєкт про мобілізацію до Верховної Ради не внесли. Водночас очікується, що пунктів про електронні повістки він не міститиме.

Як повідомлялося раніше, до електронного кабінету будуть підтягуватися дані з усіх баз – податкової служби, прикордонної тощо. Це допоможе суттєво спростити деякі процеси з передачі та оновлення інформації. При цьому громадяни зможуть самостійно оновлювати дані, якщо якась інформація буде неактуальною. Також залишається можливість особисто прийти до ТЦК для актуалізації інформації.

Джерело: 5692.com.ua