Соціальна допомога на дітей: батьки можуть оформити в “Дії” 4 види грошових виплат

В Україні здійснюється державна підтримка деяких категорій сімей з дітьми, яка реалізується через надання фінансової допомоги. Раніше для отримання виплат на дітей українцям доводилося збирати велику кількість документів та відвідувати органи соцзахисту. Тепер таку допомогу можна оформити онлайн, не виходячи з дому.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики. Розповідаємо, які чотири види соціальної допомоги від держави доступні у "Дії" сім'ям з дітьми.

Які види допомоги є у "Дії"

Допомогу виплачують у чотирьох різних випадках, тому батьки мають надсилати заявку саме на ту послугу, якої потребують.

Українці можуть оформити такі види допомоги:

  • при усиновленні дитини – надається батькам, які усиновили дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • при догляді за хворою дитиною без інвалідності – надається не тільки батькам, а й усиновителям, опікунам, піклувальникам, які здійснюють догляд за дитиною;
  • при догляді за особами з інвалідністю з дитинства та дітьми зі встановленою інвалідністю – допомога виплачується протягом всього періоду інвалідності;
  • у разі виховання дитини одинокою матір'ю або батьком, одиноким усиновлювачем чи одинокими матір'ю або батьком, які не перебувають у шлюбі.

Щоб відправити заяву на послугу, потрібно:

  • увійти у свій акаунт в "Дії";
  • зайти у меню "Заява на призначення допомоги";
  • заповнити форму, підписати заяву електронним підписом і надіслати фахівцям.

Заява розглядається протягом 10 днів. Повідомлення про результат надійде в особистий кабінет користувача на порталі "Дія" або на вказану електронну пошту.

Цифровізація соціальної сфери дозволяє уникнути зайвих помилок при оформленні сервісу, забезпечує прозорість обробки інформації та спонукає управління соціального захисту населення дотримуватись єдиних стандартів обробки звернень, – зазначили у Мінсоцполітики.

Джерело: 5692.com.ua