Скільки українських захисників загинули за 2 роки війни: Зеленський назвав приблизні дані

Володимир Зеленський зробив заяву щодо втрат українських та російських сил під час війни. У своєму виступі на телеканалі Fox News, він повідомив, що кількість загиблих серед українських захисників значно менша, ніж серед російських військових, зазначивши, що на одного українського воїна, який загинув, припадає десь п'ять російських солдатів.

Втрати українських Сил оборони

Як зазначив президент, росіяни втратили понад 400 тисяч солдатів. У той же час, кількість загиблих українських воїнів, хоча й не розголошується офіційно, за словами Зеленського, є значно меншою і становить лише частину від загальних російських втрат.

Ми знаємо, що десятки тисяч людей були вбиті. Десятки тисяч дітей були депортовані. Якщо порівнювати кількість загиблих солдатів, я б сказав, співвідношення 1:5. На одного українського військового, який загинув у бою, припадає 5 російських солдатів. Це приблизна статистика, – сказав він.

Президент також підкреслив героїзм та відданість українських військових, які, за його словами, "стоять міцно на захисті своєї країни".

Варто зазначити, що Україна дотримується політики не розголошення офіційних даних про втрати в армії. Остання офіційна інформація була оприлюднена в 2022 році. Тоді головнокомандувач заявив, що в Україні загинули близько 9 тисяч воїнів.

Крім того, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія висловив думку, що Україні було б варто розкрити дані про втрати у війні. Це, на його думку, мало б пояснити суспільству, що втрати "не такі великі, як вони самі собі уявляють".

Джерело: 5692.com.ua