Росія може напасти на країни НАТО вже влітку – військовий експерт

Військовий експерт Іван Киричевський заявив, що НАТО, скоріш за все, веде підготовку до нападу росії на країни-члени альянсу. За його словами, навчання, які проводить НАТО, схожі на ті, що відбулися в 2022 році, і вони можуть бути ознакою таємної мобілізаційної підготовки до можливої великої війни.

Що це означає для України

За словами Івана Киричевського, нинішні навчання НАТО – це щось на кшталт українських навчань у 2022 році, які, судячи з усього, були фінальним приготуванням до повномасштабної війни.

Британія для цих навчань застосовує 40% від усіх своїх сухопутних військ. Це не просто навчання для висновків. Вони будуть імплементувати ті висновки, які вони зробили до цього, – зазначив експерт.

Що стосується можливого російського наступу на країни НАТО, Киричевський зауважив, що європейські столиці готуються до наземного наступу рф влітку цього року. Однак, на думку експерта, відповідні заходи можуть вплинути на Україну, адже Європі, у випадку нападу, також знадобляться ресурси для стримування російської агресії.

Як би так не вийшло, щоб поки НАТО зміцнює обороноздатність, наші можливості з військово-технічної допомоги не просіли, – підкреслив Киричевський.

Він також зазначив, що наразі Україні відіграє роль "захисника Європи", а тому є "ексклюзивним отримувачем ресурсів".

Джерело: 5692.com.ua