Реорганізація лікувальних закладів у Кам’янському

Центри первинної медико-санітарної допомоги №2 та №3 (ЦПМСД №2 і ЦПМСД №3) відтепер стануть єдиним лікувальним закладом. Таке рішення ухвалила сесія Кам’янської міської ради.

Олександр Чернишов, перший заступник міського голови за дорученням Андрія Білоусова, провів виїзну робочу нараду з питання об’єднання лікувальних закладів. У нараді взяли участь гендиректор ЦПМСД №3 Сергій Задоя та депутати міської ради Марина Гурська, Тетяна Дарадан і Валентина Капінус

Звісно, що мешканців занепокоює майбутня реорганізація і виникають певні побоювання стосовно об’єднання. 

Генеральний директор ЦПМСД №3 Сергій Задоя заспокоїв кам’янчан : «Тільки за тиждень ми придбали нове обладнання на 620 тисяч гривень, в тому числі ‑ гематологічний аналізатор, запущений в роботу біохімічний аналізатор, придбані витратні матеріали і всі жителі Соцміста та БАМу можуть безкоштовно здавати аналізи за місцем проживання, а не їздити до 7-ї лікарні, як це було раніше. До того ж для них відкривається доступ до всього обладнання і фахівців ЦПМСД № 3. Вже укладені договори на поточний ремонт амбулаторій. Жодного співробітника-медика не звільнено», — наголосив він.  

Звичайно, що є і деякі незручності – необхідність повторно укласти декларації з лікуючим лікарем. Це можна буде зробити, коли виникне необхідність звернутися до лікаря. 

Було прийнято рішення обладнати у медичному закладі фізіотерапевтичний і масажний кабінети, яких вже давно вимагають люди.

«Міський голова, його перший заступник, депутати міськради та медичні працівники ‑ спрацювали як одна команда. Тепер мешканці зможуть звертатися за медичною допомогою навіть в цілях профілактики і приходити на масажі та фізіотерапевтичні процедури», ‑ зазначила Валентина Капінус.

 «За рахунок оптимізації та зекономлених коштів, ми плануємо за літній період виконати в будівлі ремонт, щоб поліпшити умови перебування тут дітей і дорослих», ‑ сказав Олександр Чернишов.