Про Бюджет участі у Кам’янському в 2020 році

19 лютого відбулось засідання координаційної ради з питань впровадження партиципаторного бюджетування*.

«Нещодавно закінчився прийом громадських проєктів на конкурс Бюджету участі у 2020 році. Загалом містяни подали на розгляд 128 проєктів (у 2019 році – 115). Цього року фінансування Бюджету участі збільшилось і складає 3,9 мільйонів гривень (у 2019 році — 2,5). Члени координаційної ради взяли до відома інформацію про підсумки етапу прийому проєктів та затвердили перелік проєктів (16), які відхиляють від подальшої участі у конкурсі», — повідомив перший заступник міського голови Олександр Чернишов

Галина Єрмоленко, директор депертаменту, пояснила присутнім, що це зумовлено невідповідністю цих проєктів встановленим вимогам та основоположним принципам Бюджету участі.

Подані  проєкти розподіляються за 4-ма категоріями: комунальні заклади, підприємства та установи; інфраструктура;  соціальні та спортивні проєкти; екологія, ІТ та культура. 

Надалі буде підготовлена відповідна картка експертизи Проєкту. Перед цим органи виконавчої влади міста проведуть відповідний їх аналіз за змістом і можливість реалізації.

Остаточний перелік проєктів, які братимуть участь у конкурсі та боротимуться за голоси кам’янчан у квітні буде затверджено координаційною радою у березні.

*До відома : Партиципаторний бюджет (Бюджет участі чи Громадський бюджет) — демократичний процес дискусії та прийняття рішень, в якому кожен мешканець населеного пункту має змогу впливати на що витрачати муніципальний бюджет.