Податкова оголосила про старт перевірки таксистів в Україні: за які порушення можуть накласти штраф і вилучити авто

Наслідки недотримання таксистами норм чинного законодавства можуть бути доволі серйозними. Щоб виявити порушників, співробітники Державної податкової служби почали проводити рейди спільно з працівниками Національної поліції.

Про це повідомляється на офіційному сайті ГУ ДПС у Київській області.

За що і як можуть покарати українських таксистів

Податкові перевірки направлені на виявлення водіїв, які надають послуги в режимі "таксі" власним автомобілем та при цьому працюють без реєстрації та РРО, ухиляючись від сплати податків. Тому таксистам потрібно зареєструвати свою підприємницьку діяльність, щоб уникнути покарання.

"На водія таксі за порушення порядку провадження господарської діяльності складено протокол за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення та вилучено транспортний засіб, як знаряддя протиправної діяльності," – розповіли у податковій про один з результатів нещодавньої перевірки.

Податківці пояснили, що, відповідно до Господарського кодексу України, таксування є підприємницькою діяльністю та наданням послуг з перевезення. Тому таксисти повинні користуватися касовим апаратом та надавати клієнтам чеки встановленої форми. Також таксисти зобов'язані бути зареєстровані як підприємці та сплачувати податки.

Як повідомили у ДПС, наразі в Україні надають послуги таксі близько 220 тисяч громадян (1,1% економічно активних громадян). З них переважна більшість не є офіційно зайнятими особами та не зареєстровані як підприємці.

Джерело: 5692.com.ua