Новим законом українців обмежуватимуть у праві керування авто: Комітет ВР підтримав відповідну норму

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки з минулого тижня опрацьовує понад 4 тисячі поправок, внесені народними депутатами до нового законопроєкту про мобілізацію. Частину з них вже розглянули.

Зокрема, є рішення по нормам, що стосуються обмеження конституційних прав і свобод – найбільш дискусійних з усіх норм документу. У Комітеті вирішили підтримати пропозицію позбавлення права керувати автомобілем як санкцію для громадян, які ухиляються від мобілізації. Про це розповів член Комітету Федір Веніславський, пише Varta1.

"Норму Комітет підтримав. Але це буде ще вирішуватись під час остаточного розгляду законодавчих поправок", – пояснив Веніславський.

Передбачається, що таке обмеження може бути застосовано щодо осіб, які не оновлюють свої військово-облікові дані, не стають на облік, ігнорують повістки тощо.

Крім того, планується підвищення існуючих штрафів за ухилення від мобілізації.

"Це питання до правоохоронного комітету, як він буде розглядати посилення санкцій у Кодексі про адміністративні правопорушення в плані відповідальності за невиконання свого обов'язку щодо мобілізації і мобілізаційної підготовки. І це вже буде в комплексі, вже після того, коли ми вийдемо на фінальний варіант цього законопроєкту», – зазначив депутат.

Джерело: 5692.com.ua