Нові iPhone отримають революційну камеру у 2024 році: стали відомі деякі деталі

До дебюту iPhone 2024 року залишається ще кілька місяців, але, як завжди, інсайдери вже діляться найцікавішими подробицями щодо нових пристроїв. Є інформація, що цього року компанія має намір зробити великий акцент на камерах, і iPhone 16 стане "флагманом зображення".

Про це пише головний китайський інсайдер Digital Chat Station.

Повідомляється, що разом зі спеціальною кнопкою для зйомки фото і відео, iPhone 16 Pro оснастять збільшеним сенсором Sony. Камера матиме роздільну здатність 48 мегапікселів, але вона буде більше на 12%, ніж в поточному поколінні (1/1,14 дюйма проти 1/1,28).

У камері застосовується сенсор Sony IMX903, багаторівнева система лінз і 14-бітний ЦАП з системою подвійного перетворення коефіцієнта посилення (DCG). Завдяки цім новаціям буде забезпечено підвищений динамічний діапазон, зменшення рівня шуму і більш якісна зйомка.

Крім того, за чутками, iPhone 16 Pro Max отримає круту телеоб'єктивну перископічну камеру з оптичним зумом до 15Х. За рахунок цих покращень Apple збереже цьогоріч відмінність між двома пристроями Pro.

Отже, одним з головних оновлень у цьогорічній серії стане покращення камери. У лінійці iPhone 15 головними особливостями був роз'єм USB-C і кнопка Action Button.

Джерело: 5692.com.ua