Норму про блокування рахунків ухилянтам усе ж можуть прийняти: буде повторний розгляд в оборонному комітеті

Комітет Верховної Ради з нацбезпеки, оборони та розвідки продовжив розгляд законопроєкту про мобілізацію. Було вирішено переглянути деякі попередні рішення та відхилені правки, зокрема ті, що передбачають обмеження для тих українців, яких співробітники ТЦК та СП звинуватять в ухиленні від мобілізації.

Тому є ймовірність того, що ухилянтам усе ж блокуватимуть рахунки і заборонять керування транспортними засобами. Про це пише БізнесЦензор, посилаючись на повідомлення членкині Комітету Ірини Фріз.

Комітет нацбезпеки, оборони та розвідки продовжив розгляд законопроекту про мобілізацію. Зокрема, були ухвалені рішення щодо перегляду деяких попередніх (рішень) та розглянуто комітетські правки, – повідомила депутатка.

Оборонний комітет переглянув своє попереднє рішення, яким відхилялось введення тимчасових обмежень для ухилянтів, таких як блокування рахунків, заборона керування транспортними засобами, виїзд за кордон.

Отже тепер комітет повторно буде розглядати данну норму, – зазначила Ірина Фріз.

Крім того, за словами Фріз, Комітет повернув обмеження щодо надання консульських послуг громадянам України за кордоном, які не стануть на військовий облік і не матимуть військово-облікових документів.

Депутатка додала, що остаточна редакція законопроєкту до другого читання буде ухвалена на наступному засіданні Комітету.

Джерело: 5692.com.ua