Неприємний запах з рота: як раз і назавжди позбутися проблеми

Неприємний запах з рота – це не лише естетична проблема, а й сигнал можливих проблем зі здоров'ям. Оториноларинголог Валерія Мосейчук пояснила, через що він може з'являтися та як його позбутися.

Основні причини виникнення

За словами лвкарки, причин появи неприємного запаху може бути декілька, від поганої гігієни ротової порожнини до серйозних проблем з носом і шлунком.

Найчастіші причини запаху з рота – це постназальний набряк, засмічення в мигдаликах та ларинго-фарингеальний рефлюкс, – пояснила Мосейчук.

Водночас, варто зауважити, що ці причини можуть бути наслідком інших станів організму.

Якщо ви помічаєте постійний неприємний запах з рота, навіть після ретельної гігієни, варто звернутися до фахівців для комплексного підходу. Це можуть бути лор-лікар, лікар-стоматолог і лікар-гастроентеролог, – додала лікарка.

Запобігти цій неприємності можна за допомогою регулярного відвідування лікарів, дотримання правильної гігієни ротової порожнини та своєчасного лікування виявлених захворювань. Важливо також слідкувати за станом носа та шлунково-кишкового тракту, оскільки вони можуть бути ключовими у виникненні проблем з диханням та поглинанням, що впливає на стан ротової порожнини.

Не варто зволікати з профілактикою та лікуванням, адже здоров'я є найважливішим фактором у житті людини.

Джерело: 5692.com.ua