Названо найкориснішу бюджетну рибу, яка покращує роботу серця: обов’язкова для вашого раціону

Думка про те, що чим дорожча риба, тим вона корисніша, є помилковою. Фахівці визначили, що деякі види риби, які коштують недорого, в рази корисніші, ніж найдорожча риба. Яка риба має бути обов'язковою складовою здорового раціону, пише 5692.com.ua.

Яка риба корисніше червоної

До найкорисніших видів належать скумбрія та оселедець – риба, яка живе в холодних морських водах. У цій рибі міститься велика кількість жирних кислот омега-3, які допомагають організму боротися з вільними радикалами, покращити кровотік, знизити рівень холестерину та запобігти розвитку серцево-судинних захворювань.

Також скумбрія та оселедець містять білки, які є важливим будівельним матеріалом для всіх клітин організму. Вони сприяють швидкому відновленню пошкоджених тканин, зміцненню імунного захисту.

Вітамін D, на який багаті ці види риби, відіграє ключову роль у зміцненні кісток і зубів, підтримці нормальної роботи імунної системи та поліпшенні настрою. Є в них і значна кількість вітаміну В12, необхідного для правильної роботи нервової системи та утворення червоних кров’яних клітин.

Фахівці рекомендують обов'язково включити скумбрію та оселедець до свого раціону, щоб покращити здоров’я, підтримувати фізичну та психічну активність.

При цьому варто пам'ятати, що корисність риби залежить від способу її приготування. Тому не варто вживати надто солону та копчену рибу, а краще надати перевагу відвареному, запеченому та малосолоному вигляду.

Джерело: 5692.com.ua