Названо 5 популярних напоїв, які насправді є шкідливими для здоров’я: алкоголь поза списком

Часом люди навіть не підозрюють, наскільки шкідливим може бути вживання звичних та популярних напоїв. При цьому йдеться навіть не про алкоголь, який одразу спадає на думку. Є напої, які шкодять здоров'ю, немов бомба сповільненої дії, хоча деякі з них багато хто вважає корисними.

Нещодавно вчені з університету Бен-Гуріона шокували своїми дослідженнями, навівши рейтинг найшкідливіших для людини напоїв. Про це пише 5692.com.ua.

Гарячий чай

У цьому випадку шкідливим є не сам напій, а його температура. Багато хто полюбляє вживати саме гарячий чай, а також каву, бульйон та інші рідини. Але всі гарячі напої обпалюють стравохід, призводять до мікротравм і мікрозапалень. Згодом постійне пошкодження слизової навіть може призвести до онкології.

Молочний коктейль

Це протилежна крайність – надто холодні напої. Вони провокують такі ж неприємності, що й гарячі. Крім того, дослідження показали, що молочні коктейлі погано діють на мозок, змушуючи його ставати інертним і загальмованим. А ще цей напій сприяє швидкому набору ваги.

Міцна кава

Доведено, що у помірних кількостях кава корисна для організму: вона пробуджує, бадьорить, допомагає обміну речовин. Але занадто міцна кава здатна викликати спазм судин: тиск різко підскакує, а потім різко падає. Це не тільки провокує неприємні відчуття, а й негативно відображається на роботі серця.

Енергетичні напої

Нещодавно в новинах писали про жахливу історію: молодий чоловік, батько двох дітей, який багато працював, тому постійно вживав енергетики, щоб не засинати. У результаті він став інвалідом, лікарям довелося видалити частину мозку. Через ударну дозу стимуляторів у нього стався інсульт.

Пакетований сік

Мало хто здогадується, але в соку із коробочки цукру може бути ще більше, ніж у колі. А це загрожує проблемами з зубами, розвитком діабету, зайвою вагою тощо. При цьому вітамінів та мінералів у таких напоях майже немає. А підсолоджувачі, які часто додають виробники, можуть бути ще шкідливішими, ніж цукор.

Джерело: 5692.com.ua