Навіщо сіль додають в олію і посипають сковороду: неймовірні кулінарні хитрощі

Деякі лайфхаки прийшли до нас з давніх-давен, проте вони і досі продовжують використовуватися та безвідмовно працювати. Так, досвідчені господині доволі незвичними способами використовують сіль на кухні, додаючи її в соняшникову олію, а також посипаючи нею сковорідку перед приготуванням страв.

Для чого солять олію

Раніше без додавання солі в олію не обходилася практично жодна господиня, але і зараз у родинах, де рослинна олія зберігатися у великих кількостях, застосовують цей метод.

Усім відомо, що сіль є природнім консервантом. Тому додавання її в олію допомагає зберігати продукт довше: так олія не зіпсується через вплив повітря або сумнівного матеріалу ємності для зберігання. Ця старовинна хитрість може виявитися корисною для багатьох.

Для чого сковорідку посипають сіллю

Ще однією корисною рекомендацію, яка прийшла до нас з глибини століть, є посипання сковороди сіллю перед смаженням страв. Для цього на розігріту сковороду сиплють 1-2 чайні ложки солі та трохи просмажують її.

Завдяки цьому вдається позбутися зайвої вологи на поверхні сковороди, тому процес смаження на олії стане набагато ефективнішим і безпечнішим.

Джерело: 5692.com.ua