Нардеп розповів, чи будуть ТЦК блокувати рахунки за неявку через ухвалений законопроект про електронний реєстр військовозобов’язаних

В законопроекті про єдиний реєстр військовозобов’язаних немає норми про блокування рахунків та заборону на користування майном у разі неявки до ТЦК.

Про це в ефірі "Еспресо" повідомив народний депутат Михайло Цимбалюк, пише Уніан.

Хотілося б пояснити щодо єдиного електронного кабінету військовозобов’язаних. Верховна Рада вже ухвалила законопроект про електронний реєстр… Він діятиме. Втім, у версії, яку ми очікуємо, не буде права керівнику ТЦК звертатись до варіанту блокування рахунків і заборони на користування майном у разі неявки… до військкомату, – повідомив він.

Також нардеп розповів про інші деталі законопроекту про єдиний реєстр військовозобов’язаних, який він вважає важливим.

Ми очікуємо, що він стане законом. Насправді мова йде про реєстр усіх військовозобов’язаних. У базу даних буде вноситись вся інформація про громадянина. Тобто, після ухвалення президентом цього законопроекту, ТЦК матиме право, зокрема Міноборони, як власник цього реєстру, надсилатиме в електронний кабінет повідомлення про необхідність з’явитись до ТЦК, – додав парламентар.

Реєстр військовозобов’язаних

Верховна Рада України ухвалила закон, який передбачає автоматичне надання статусу учасника бойових дій та удосконалення реєстру військовозобовʼязаних.

Документ – частина закону, який регулює, як проходитиме мобілізація у 2024 році. До реєстру буде входити певна інформація.

Джерело: 5692.com.ua