Надійний спосіб: як швидко усунути неприємний запах у холодильнику

Неприємний запах у холодильнику нерідко з'являється через зіпсовані страви, плями від пролитих рідин, несправне обладнання. Але незалежно від причин, це може стати серйозною проблемою, адже сморід просочує всі продукти і псує апетит.

На щастя, є ефективний спосіб, як швидко забути про неприємний запах. І допоможе в цьому копійчаний засіб, який є на кожній кухні, пише ТСН.

Як позбутися поганого запаху з холодильника

Насамперед слід виявити джерело неприємного запаху і добре вимити холодильник. Потім потрібно взяти звичайну харчову соду, насипати у відкриту посудину (приблизно півсклянки) і поставити всередину на поличку. Сода швидко вбере запах і освіжить повітря всередині холодильника.

Крім того, можна спробувати інші не менш дієві способи:

  • змішати воду та оцет у співвідношенні 2:1, протерти цим розчином холодильник, а залишки перелити в склянку і поставити на поличку;
  • вичавити сік з половинки лимону, нанести його на губку чи ганчірку і добре протерти всі поверхні всередині холодильника;
  • покласти на полицю продукти, які поглинають неприємні запахи: шматочок чорного хліба, шкірка апельсина, половинка сирої картоплі, кавова гуща, прянощі (гвоздика, кориця, чебрець).

Джерело: 5692.com.ua