На кожну особу сформують досьє: які дані будуть в оновленому реєстрі призовників

На засіданні Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, яке проводилося напередодні, було розглянуто три законопроєкти. Зокрема, члени комітету розглядали законопроєкт №11143 щодо удосконалення порядку ведення військового обліку. Документом пропонується розширити перелік відомостей, що обробляються у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз, пише ТСН.

За словами депутатки, цей законопроєт пропонує повернути майже всі пункти щодо персональних даних, які вдалось виключити в законопроєкті №10062 про реєстр військовозобовязаних, резервістів та призовників під час його розгляду в Раді.

Автори документу мають намір повернути такі відомості про осіб:

  • інформацію про притягнення до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення (дата, номер, короткий зміст протоколу та/або постанови про адміністративне правопорушення);
  • відомості про членів сім’ї призовника, військовозобов’язаного, резервіста (ПІБ, дата народження, серія та номер паспорта, дата його видачі, РНОКПП) при зарахуванні призовника, військовозобов’язаного, резервіста на військову службу;
  • дані про примусове виконання рішення щодо особи-боржника (реквізити та відомості виконавчого документа);
  • відомості про підозру у вчиненні кримінального правопорушення;
  • інформацію про батьків призовника, військовозобов’язаного, резервіста, а також опікунів, усиновлювачів, піклувальників і дітей (ПІБ);
  • відомості про дату виїзду за кордон та дату повернення;
  • інформацію про досвід роботи за спеціальністю.

Як відомо, після початку повномасштабної війни в Україні запрацював електронний реєстр військовозобов'язаних "Оберіг". Він необхідний для спрощення процесу мобілізації, підвищення ефективності роботи ТЦК та запобігання корупції.

Власник реєстру "Оберіг" – Міністерство оборони, розпорядник — Генштаб ЗСУ. Адміністратори, які займаються наповненням даних, – обласні та районні Територіальні центри комплектації. Доступ до реєстру мають також Служба безпеки України і Служба зовнішньої розвідки.

Особисті дані осіб зберігатимуться у реєстрі протягом всього життя. Людина має право подати заяву до ТЦК на видалення з реєстру недостовірної інформації або на додавання тих відомостей, які відсутні в реєстрі.

Джерело: 5692.com.ua