“Можуть бути непередбачуваними”: собак яких порід бояться навіть досвідчені ветеринари

Прийнято вважати, що ветеринари – найбільші любителі тварин серед усіх людей. Але деякі професіонали зізнаються, що не з усіма тваринами вони б воліли мати справу. Зокрема, це стосується певних порід собак.

Яких собак побоюються ветеринари і чому, розповідає 5692.com.ua із посиланням на асистентку ветеринара на ім’я Тейлор у відео.

Опитування серед ветеринарів щодо того, з якими породами собак вони не хотіли б мати справу, провела асистентка ветеринара Тейлор Н., яка веде популярний відеоблог у TikTok. Відповіді фахівців вона навела у відеоролику, який переглянули понад 13 мільйонів глядачів.

Шестеро ветеринарів не вагаючись відповіли, що найбільше їм не подобається працювати з німецькими вівчарками. Двоє ветеринарів сказали, що найбільше остерігаються боксерів. Ще двом не подобаються собаки породи чихуахуа, а для одного з фахівців найбільш незручними пацієнтами здаються маленькі тер’єри.

Після появи великої кількості обурених коментарів на захист репутації німецьких вівчарок Тейлор вирішила записати новий відеоролік. У ньому вона пояснила, чому саме її колеги остерігаються мати справу з цією породою собак, яка захоплює багатьох людей.

За словами блогерки, німецькі вівчарки дуже розумні собаки. Але це та порода, яка обов'язково має бути задіяна в якійсь роботі, приміром, у поліції.

Це робоча порода. Вони дуже функціональні собаки, які потребують багато розумової стимуляції та вправ, і коли люди не знають цього про породу, вони не освічені та не є відповідальними власниками, це призводить до сильного стресу та тривожності у пса, – пояснила вона.

Якщо ці собаки не були навчені належним чином, тоді ними дуже важко керувати, зокрема, і під час відвідування ветеринара.

Вони можуть бути непередбачуваними та можуть атакувати, – пояснила Тейлор.

Джерело: 5692.com.ua