Модернізація електричних мереж Соцміста і БАМу

Мешканці мікрорайонів Соцміста та БАМу в наступному опалювальному сезоні перейдуть з централізованого опалення на індивідуальне. Причиною цьому є технічна неможливість ТЕЦ АТ «ДніпроАзот» забезпечити теплом кам’янчан з цих районів. Міська влада тримає це питання під контролем і робить все необхідне, щоби люди взимку були в теплі і з теплом.

Так, міський голова Андрій Білоусов днями здійснив перевірку на БАМі, де біля багатоповерхівок по вулиці Дунайській  відбуваються планові роботи фахівцями ДТЕК. Місто Кам’янське надало компанії ДТЕК «Дніпровські електромережі» бюджетні кошти, за рахунок яких, а також за рахунок коштів ДТЕК, проводиться модернізація електричних мереж і трансформаторних  підстанцій. Робиться це для того, щоби забезпечити населення мікрорайонів безперебійним і стабільним електропостачанням. Від 1 до 2кВт потужностей додатково має отримати кожен мешканець цих районів.

«Незважаючи на карантин і обмежувальні заходи, ми працюємо щодня і не зупиняємо підготовки міста до наступної зими. Ми гарантуємо, що після проведення робіт електроенергія буде надаватися в усі квартири і будинки безперебійно і надійно.  Наша команда ДТЕК «Дніпровські електромережі» разом з містом виконала оновлення мереж в більш як 50 будинках Соцміста і БАМу, провела реконструкцію більше 5 км кабельних ліній, 18 км повітряних ліній, а також були модернізовані ТП і встановлені 2,5 тисячі «розумних» лічильників, які рахують тариф «день / ніч». В березні цього року надійшов другий платіж від міста, який передбачає аналогічні роботи ще на 132 будинки», – прокоментував хід робіт начальник Кам’янського РЕМ Микола Шумейко.

В свою чергу міський голова Андрій Білоусов наголосив: «За кошти міста ми встановили електробатареї пенсіонерам і людям, які потребують соціального захисту і підтримки. Також вже завершуємо зміцнення внутрішньобудинкових мереж. Залишилось 1500 квартир, де необхідно встановити індивідуальне опалення. Ми надамо підтримку і зможемо передати в оренду на певний термін електроопалювальними приладами, тим мешканцям, у яких не буде можливості встановити індивідуальне опалення у своїх квартирах, щоби вони могли опалювати свої оселі. Вже з 6 квітня відновлено роботу пунктів прийому документів для установки індивідуального опалення в ЦНАП Південного району та в ЗОШ № 42. Я закликаю всіх мешканців Соцміста і БАМу, особливо тих, які ще не оформили пільговий тариф на користування електроенергією, не гаяти часу і не відкладати це питання на потім, а звертатися вже зараз в ці пункти з необхідним пакетом документів».