Microsoft вперше за 30 років додасть нову клавішу на клавіатуру: за що вона відповідатиме

У Microsoft наголосили, що 2024 рік стане "роком ПК зі штучним інтелектом". Через це вперше за 30 років на клавіатурах компанії з'явиться нова клавіша, яка призначена для заміни кнопки "Windows", що викликає меню "Пуск".

Які зміни заплановані

Нова кнопка носитиме назву "Copilot" і буде виступати як окрема клавіша на клавіатурах нових ПК і ноутбуків від партнерів Microsoft. Крім того, вона буде доступна й на інших пристроях, але, слід зазначити, клавіша буде ефективною лише на Windows 11. На старих операційних системах кнопка буде виконувати традиційну функцію виклику панелі "Пуск".

Одним із ключових елементів нової клавіші Copilot є переосмислений чат-бот Bing, адаптований для операційної системи Windows. Copilot представлений у вигляді класичної бічної панелі, завдяки якій користувачі зможуть керувати налаштуваннями системи, використовуючи запити у чат-форматі, що нагадує взаємодію з ChatGPT.

Цей ШІ-асистент не обмежиться простими завданнями, такими як надання інформації про погоду чи час у різних містах. Він зможе, наприклад, створювати підказки для написання твору, використовуючи тексти з буфера обміну.

Нова клавіша Copilot буде вперше впроваджена на нових моделях ноутбуків серії Surface, а саме, на Surface Pro 10 і Surface Laptop 6, які, за чутками, Microsoft планує випустити навесні.

Джерело: 5692.com.ua