Майстерня для дітей з особливими потребами

Нещодавно до Кам’янського міського голови Андрія Білоусова звернулися батьки дітей з особливими потребами та представники громадської організації «Радість жити» з пропозицією створення майстерні для дітей різного віку в одному з приміщень загальноосвітньої школи-інтернату – центрі розвитку дитини «Гармонія».

Йдучи на зустріч висунутій пропозиції, міський голова 17 лютого за участі першого заступника О. Чернишова та директора департаменту з гуманітарних питань міської ради Т. Онищенко, провів виїзну робочу нараду з даного питання.

«Міський голова поставив завдання — організувати позакласну діяльність для дітей з особливим потребами. З цією метою ми введемо ставку гурткової роботи в цьому навчальному закладі, щоб завдяки гурткам різних напрямів, діти могли реалізувати себе і проходити реабілітацію після шкільних уроків. Усі технічні питання будуть узгоджуватися додатково і протягом місяця буде розроблено детальний план створення реабілітаційного центру», — сказала Т. Онищенко.

На цей час у центрі розвитку дитини «Гармонія» навчається 99 дітей з особливими потребами. «Наші діти дуже потребують розвитку і отримання професійних навичок. Андрій Леонідович Білоусов завжди підтримує нас у прагненні навчати і соціалізувати наших дітей», — сказала голова громадської організації «Радість жити» Ольга Майорова.

Відкриття майстерні заплановано напередодні нового навчального року.