Краще запастися заздадегідь: які продукти подорожчають весною

Аналізуючи динаміку цін, експерти вказують, що деякі продукти навесні можуть зростати в ціні. Однак, фахівці також вважають, що вартість частини товарів усе ж залишиться стабільною. Крім того, окремі товари можуть навіть здешевшати.

Зростання цін на овочі та фрукти

До початку весни ціни на деякі овочі можуть підвищитися на 2-7%. Це може бути спричинене різними факторами, такими як зміни у погодних умовах, попиті та пропозиції, інфляції та світових тенденціях. Це особливо стосується овочів і фруктів, які зараз перебувають у сховищах, тому якість продуктів може вплинути на їхню ціну в майбутньому.

Прогноз інфляції

Аналітик Максим Орищак передбачає, що в лютому інфляція може залишитися на поточних рівнях або трохи зрости. Це може вплинути на ціни на рибу та морепродукти, хлібобулочні вироби, молоко та молочні продукти, а також на алкоголь.

З іншого боку, експерти вважають, що ціни на яйця, соняшникову олію, м'ясо та птицю, крупи й бобові можуть залишитися стабільними або навіть знизитися. Вартість цукру також може залишитися стабільною або здешевшати.

Молочна продукція

Ситуація з молочною продукцією викликає суперечки серед експертів. З одного боку, обсяги молока зростають, але ціни продовжують підніматися. Це може бути пов'язано з різними факторами, такими як збільшений попит на молочні продукти або зростання вартості виробництва.

Джерело: 5692.com.ua