Коли в Україну прийде перше весняне тепло: прогноз народного синоптика

Зима продовжує тримати Україну в крижаних обіймах, але народний синоптик Володимир Деркач переконаний, що тепло вже зовсім скоро повернеться, й усі, хто втомився від холоду, зможуть насолодитися першим весняним сонцем. Згідно з прогнозом спеціаліста, на тепло варто чекати вже в другій декаді лютого.

Прогноз народного синоптика

За прогнозом Володимира Деркача, початок лютого принесе в Україну ще більше холоду та морозу, але народний синоптик обіцяє, що це лише тимчасовий явища.

Вночі очікується мінусова температура, а вдень близько 0 градусів. Далі вдень температура підвищиться, хоча ночі будуть здебільшого із знаком "мінус", – поділився своїми передбаченнями експерт.

Також, за його словами, українцям варто очікувати помірних опадів та вітряних днів до кінця першої декади лютого.

Друга половина місяця, за прогнозом синоптика, обіцяє бути несподіваною. Сильні пориви вітру та сприятливі умови для тепла настануть доволі швидко. Кінець другої декади стане фінальним етапом морозів та принести весняне полегшення.

Загалом зимові місяці продовжать підтверджувати тенденцію глобального потепління. Січень буде навіть теплішим за лютий. Найбільший мінус за зиму випаде саме на останній місяць зими, хоча ці температури не дуже налякають нас. Лютий виправдає свою назву в окремі періоди, – резюмував Володимир Деркач.

Джерело: 5692.com.ua