Коли буде ухвалено новий закон про мобілізацію: що відбувається в Раді

Рада може ухвалити законопроєкт про мобілізацію в другому читанні до кінця березня. Стало відомо, що в документ внесли вже понад 4 тисячі правок.

Про це повідомив член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, нардеп Федір Веніславський.

За його словами, у понеділок, 4 березня, секретар має підготувати порівняльну таблицю законопроєкту, а потім із 5-6 березня уряд може розпочати постатейне обговорення всіх законодавчих поправок за участю всіх нардепів, які їх подавали.

"Оптимістично – що комітет до 10-15 березня зможе закінчити з поправками. Песимістично – до 20 березня ми зможемо їх розглянути, сформувати висновок комітету, проголосувати і направити законопроєкт на друге читання в Раду. Тобто і за оптимістичного, і за песимістичного сценарію до кінця березня в нас є всі шанси в залі цей законопроєкт проголосувати в другому читанні", – додав Веніславський.

Також він повідомив, що в комітеті з початку повномасштабного вторгнення такої кількості правок ще не було. З цієї причини було ухвалено рішення однотипні поправки розбити на групи, як підсумок, із 4 тисяч правок вийшло 16 блоків ключових речей, які депутати пропонують змінити й викласти в інші редакції.

Наразі, за словами нардепа, комітет уже пройшов усі 16 блоків за 4 дні.

"Ми працювали чотири дні, з понеділка по четвер включно. Зараз я прийшов із засідання комітету, на якому ми фіналізували і розглянули перехідні та прикінцеві положення законопроєкту. Далі, на підставі концептуальних речей, які ми розглянули і підтримали або не підтримали в цих блоках, секретаріат комітету сформує порівняльну таблицю із законодавчими пропозиціями, об'єднаними в ці 16 блоків. Тоді ми зможемо значно швидше відхилити або схвалити ті чи інші поправки", – резюмував Веніславський.

Джерело: 5692.com.ua