Канада готується до нової хвилі біженців з України

Повномасштабне вторгнення росії викликало значний наплив українських біженців до Канади. Крім того держава готується прийняти десятки тисяч нових мешканців до кінця березня 2024 року. На порталі ctvnews.ca заначили, що до цієї дати в країну кленового листа може приїхати близько 90 тисяч українців, які отримали екстрені візи, щоб мати право на спеціальну підтримку.

Що відомо

З березня 2022 року уряд Канади видав понад 936 тисяч тимчасових екстрених віз для українців, які бажають працювати або навчатися в країні. Зокрема, до листопада 2023 року в Канаду виїхало вже 210 178 українців із візами CUAET.

Агентства поселення активно готуються до прибуття нових біженців. За даними опитування, проведеного Міністерством імміграції біженців та громадянства Канади, а також Operation Ukraine Safe Haven, планується, що на початку вести туди прибуде ще 90 000 осіб.

Очікується значний приріст числа новоприбулих порівняно з попередніми місяцями, – відзначив виконавчий директор організації Сарош Різві.

Водночас, він зауважив, що хвиля суспільної підтримки українців в Канаді згасає, однак це відчувається як глобальна тенденція.

Крім того, у Канаді зазанчили, що сектор розміщення біженців готовий приймати людей. Зокрема, запланована перевірка місткості й персоналу готелів, а також "продуктових банків".

Сарош Різві також зазначив, що новоприбулим можуть запропонувати поселитися у менших громадах, де легше і доступніше знайти житло.

Люди, які отримають екстрені візи після 31 березня, все ще матимуть можливість приїхати до Канади. Проте вони втратять право на отримання трирічного дозволу на роботу чи навчання за програмою, а також не будуть мати права на фінансову підтримку чи допомогу в поселенні.

Джерело: 5692.com.ua