Фальсифікат на кожному кроці: як вибрати хорошу червону ікру

В Україні наближається низка новорічних свят. Святковий стіл у цей час неможливо уявити без червоної ікри, однак саме зараз на прилавках точок продажу з'являтиметься багато фальсифікату. Ми розповімо, як відрізнити справжню ікру від підробленої.

У Держпродспоживслужбі повідомили, на що варто звернути увагу під час купівлі продукту.

Місце продажу

Для купівлі цього продукту найкраще вибрати великі мережеві магазини. У такому місці ймовірність зустріти фальсифікат набагато менша, ніж в іншому. Також значним привілеєм такого місця є те, що там дотримуються правильних умов зберігання продукту.

Маркування та пакування

У Держпродспоживслужбі рекомендують купувати ікру в скляній банці, оскільки така тара перешкоджає процесу окислення, чого не можна сказати про бляшані банки. А ось від ікри на вагу варто і зовсім відмовитися, оскільки вона не має маркування.

Також варто звернути увагу на те, що маркування має бути нанесено на внутрішню частину кришки. Якщо ж цифри просто нанесені зверху, є ймовірність, що це підробка.

Дата виготовлення

Зверніть увагу на те, що червону ікру збирають у липні-серпні. Якщо ж на кришці вказано інший час, є ймовірність, що ікру солили і вона була замрожена. Якість такого продукту набагато нижча.

Склад

Ідеальний склад червоної ікри – це позначений перший сорт у складі і відсотковість солі, що не перевищує 5-6 показників. Перший сорт вкаже на те, що в тарі буде ікра тільки одного виду риби.

Джерело: 5692.com.ua