Ефективне схуднення: скільки води потрібно пити щодня, щоб спалювався жир на животі

Відкладення великої кількості жиру на животі асоціюється з підвищеним ризиком розвитку захворювань серця, сосудів та цукрового діабету. Тому позбавлення від надмірної ваги – це правильне рішення, яке безліч людей приймає саме у січні.

Виявляється, вживання води може бути корисним у схудненні. Про це повідомляє 24 Канал із посиланням на медичне дослідження Nutrición Hospitalaria.

Чому вода корисна для схуднення

Як говорять експерти з охорони здоров'я, вживання води у достатній кількості допомагає не тільки зволожувати наш організм. Вода також корисна для того, щоб спалити жир в області живота та захистити наші життєво важливі органи.

При цьому вони наголошують, що вода не повинна використовуватися як альтернатива їжі. Вживаючи лише воду, неможливо насититися та ефективно втамувати голод, і це не кращим чином позначиться на стані здоров'я.

Тому потрібно споживати більше води, водночас дотримуючись добре збалансованої дієти. Змінивши таким чином свої звички на більш здорові, можна стимулювати втрату ваги та покращення здоров'я у довгостроковій перспективі.

Достатня гідратація може допомогти вам краще прислухатися до сигналів голоду та насичення, допомагаючи вашому тілу з часом досягти потрібної ваги, – пояснила спортивна дієтологиня Келлі Джонс.

Скільки води потрібно випивати щодня

Дослідники запевняють, що потрібно пити від 6 до 8 чашок рідини кожного дня. У цю кількість, крім чистої води, входить чай, кава та навіть суп. Головне – почати пити воду вранці та намагатися продовжувати цю звичку і протягом дня.

Це не обов'язково має бути тільки вода: ви можете додати до свого раціону молоко із низьким рівнем жирності або напої без цукру. Втім, заміна води солодкими напоями точно не буде хорошою стратегією для схуднення, – розповідають фахівці.

Джерело: 5692.com.ua