Долар продовжує стрімко падати: курс валют в Україні на 18 січня

Вартість долара в обмінних пунктах України продовжує швидко знижуватись, що робить його більш доступним для громадян. З початку року вартість американської валюти зменшилась на понад гривню, що стало результатом низки факторів на фінансовому ринку.

Курс валют

За даними моніторингу ринку, на 18 січня середній курс продажу долара в Україні впав на 15 копійок і склав 38,45 гривень. Варто зазначити, що курс євро також знизився – аж на 25 копійок до 42,00 гривень.

В обмінних пунктах громадяни можуть придбати долар за середньою ціною 37,95 гривні, а євро за 41,30 гривні.

Міжбанківський курс також показує тренд на зниження, коливаючись між 37,82 та 37,90 гривень за долар (купівля-продаж). А це означає, що відбулося зниження на 2 копійки порівняно із попереднім днем.

Национальний банк України також знову скоротив офіційний курс долара. За даними НБУ, станом на 18 січня 2024 року, офіційний курс американської валюти склав 37,89 гривень за один долар (-0,03 грн), а курс євро – 41,21 гривень за 1 євро (-0,07 грн).

Максимальний курс долара був зафіксований на початку січня на рівні 39,50 грн/долар, але після цього почав стрімко знижуватись. Такий тренд зумовлений скороченням дефіциту валюти на міжбанку та активнішим зниженням курсу продажу Національним банком.

Зокрема, Тарас Лісовий, начальник департаменту казначейства "Глобус Банку", вважає, що на цьому тижні ринок може повернутися до трендів грудня, що означатиме зближення курсів міжбанку та готівкового ринку, а також можливість утворення єдиного курсу валют.

Джерело: 5692.com.ua