Депутати хочуть повторно “загнати” всіх чоловіків у ТЦК: для чого це потрібно і чим загрожує неявка

В Україні планують зобов'язати всіх чоловіків заново відмітитися в ТЦК. Невиконання цієї вимоги загрожує певними обмеженнями у правах. Про такі наміри депутатів повідомив Вадим Івченко, член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, пишуть Економічні новини.

За словами Івченка, народні депутати хочуть зробити переідентифікацію всіх військовозобов’язаних чоловіків у ТЦК. Тобто кожному чоловіку потрібно прийти та відмітитися в ТЦК, а тим, хто ще не став на облік, – зробити це. В іншому випадку громадянам загрожує застосування санкцій.

Пояснюється, що у такий спосіб хочуть дізнатися конкретну кількість людей, які зараз перебувають у резерві, щоб скласти план для подальшої мобілізації. Це стосується й українців, які виїхали за кордон.

Тих, хто не виконає вимогу, можуть позбавити банківських послуг, також для них можуть припинити роботу консульські та нотаріальні послуги.

"Наприклад, чоловіки, які не ідентифікуються повторно, не матимуть доступу до банківських послуг, а їхні банківські картки будуть заморожені. Це означає, що вони не зможуть перевипустити картку, отримати кошти на свій рахунок або здійснити перекази. Також чоловіки не зможуть зробити довіреність в нотаріуса, щоб продати квартиру за кордоном, перевипустити паспорт тощо", – пояснив Вадим Івченко.

Депутат зазначив, що такі рішення не будуть схвалені населенням, але по-іншому неможливо достукатися до військовозобов’язаних чоловіків, велика частина яких переховується від військового обліку.

"Потрібно всім нагадати, що ми ведемо війну проти сильного ворога, тому кожен чоловік повинен рано чи пізно бути готовим стати на захист своєї батьківщини, якщо це буде потрібно", – сказав він.

Наразі відповідний документ ще не зареєстрований у ВР, але норма уже обговорюється і розробляється.

Джерело: 5692.com.ua