Де українці найчастіше заражаються коронавірусом: лікарі здивували відповіддю

В Україні поширення COVID-19 відбувається доволі швидкими темпами. Зокрема, громадяни можуть заразитися в магазинах, громадському транспорті або на роботі. Однак, доволі часто підчепити хворобу можна в лікарнях. Про це повідомила інфекціоніст та завідувачка кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Ольга Голубовська в інтерв'ю РБК-Україна.

Чим небезпечне відвідування лікарень

Фахівчиня підкреслила, що основний ризик інфікування COVID-19 мають пацієнти, які перебувають у лікарнях для лікування інших патологій, таких як інфаркт міокарда чи інсульт.

Зараз ми переважно госпіталізуємо людей з інших стаціонарів. Саме там вони заразилися, тобто відбулося внутрішньолікарняне інфікування, – розповіла лікарка.

Вона зауважила, що таких випадків дуже багато, і вони можуть призвести до розвитку тяжких форм коронавірусної інфекції, особливо в осіб з супутньою патологією. А це може мати летальні наслідки.

Голубовська закликала громадян не панікувати, але наголосила на важливості своєчасного діагностування та надання правильного лікування від COVID-19.

COVID-19 має наслідки, тобто постковідний синдром. І тому так важливо якомога швидше розпочати специфічну терапію, спрямовану на збудника, – додала лікарка.

Джерело: 5692.com.ua