Чому яйця потрібно проколювати перед варінням: як працює цей геніальний трюк

Багатьом знайома ситуація, коли під час чищення частина вареного яйця залишається на шкаралупі. Особливо прикро, коли неприємність трапляється із великодніми крашанками. Проте є надійний спосіб, завдяки якому шкаралупа очиститься легко та повністю, відокремлюючись від білка в одну мить.

Щоб яйця добре чистилися – що потрібно зробити

Щоб приготувати ідеальні варені яйця, від яких добре відділятиметься шкаралупа, потрібно зробити лише одну дію – перед варінням проколоти його за допомогою голки, шпильки або канцелярської кнопки.

Через маленький отвір, що утворився після проколу, в яйце потраплятиме рідина, яка не дасть шкарлупі "приклеїтися" до білка. Завдяки цьому трюку шкаралупа буквально злітатиме з готових яєць, залишаючи під собою рівну і гладеньку поверхню білка.

Проколювати яйце потрібно акуратно і правильно, інакше можна просто зіпсувати продукт. А саме, робити отвір треба на тупому (заокругленому) боці яйця, оскільки там знаходиться порожня повітряна камера. Якщо проткнути яйце в іншому місці, шкарлупа може тріснути. Прокол має бути не надто глибоким.

Після проколювання яєць їх слід помістити в окріп за допомогою ложки і варити 6-7 хвилин, якщо хочете отримати яйця некруто, або 7-10 хвилин — якщо треба приготувати яйця круто. Зварені яйця необхідно охолодити в холодній воді.

Джерело: 5692.com.ua