Чому ранкова кава може вбити ваш кишечник: особливості повсякденного ритуалу

Те, що людина їсть вранці, може як поліпшити її здоров'я, так і нашкодити організму. Саме тому важливо уважно стежити за тим, що входить до сніданку. І медики розповіли, які продукти та напої в жодному разі не можна їсти натщесерце.

Сніданок – це прийом їжі, мета якого не тільки наситити організм, а й запустити процес травлення та обмін речовин. І деякі, здавалося б, корисні продукти, можуть бути досить небезпечними, якщо їсти їх на голодний шлунок, – повідомляє Today.

Фруктові соки та цитрусові

Якщо випити склянку свіжовичавленого фруктового соку або з'їсти апельсин на голодний шлунок, це може спричинити додаткове навантаження на підшлункову залозу. А цукор у вигляді фруктози у фруктах негативно вплине на здоров'я печінки. Вживання таких продуктів також може спровокувати кислотний рефлюкс і призвести до дискомфорту та печії.

Кава

Мільйони людей у світі починають свій день із чашки кави. Але такий щоденний ритуал може бути небезпечним для організму. Річ у тім, що вживання напою, що бадьорить, натщесерце стимулює вироблення кислоти в шлунку, що нерідко призводить до розладів і дискомфорту. А якщо це відбуватиметься постійно, то може стати причиною гастриту.

Гостра їжа

З'їдена натщесерце гостра їжа подразнює слизову оболонку шлунка, спричиняючи кислотну реакцію та спазми шлунка. У результаті це призведе до порушень у системі травлення. Тому краще не їсти вранці страви, щедро приправлені перцем чилі або іншими гострими приправами.

Сирі овочі

Може здатися, що салат зі свіжих овочів – це чудова ідея для сніданку. Насправді ж така страва не найкращий вибір. Усе тому, що в овочах містяться грубі волокна та кислоти, які спричиняють додаткове подразнення шлунка. У результаті може з'явитися здуття живота і проблеми з травленням.

Джерело: 5692.com.ua