Чому не можна мити посуд і прибирати у гостях: чим це загрожує

Для багатьох з нас допомога близькій людині з прибиранням в домі є звичайною справою, в якій, здається, не може бути нічого поганого. Проте виявляється, що краще цього не робити. Прикмети, які прийшли до нас від пращурів, застерігають від такої "ведмежої послуги".

Що може статися, якщо мити посуд або прибирати у чужому домі, пише 5692.com.ua.

Чому мити посуд в гостях – погана прикмета

Будучи в гостях навіть у найближчих родичів, не варто мити посуд. Навіть якщо вас просять допомогти, краще запропонувати іншу посильну допомогу, але безпосередньо від миття посуду краще відмовитися.

За словами езотериків, кожен предмет, який використовує людина, зберігає відбиток її енергетики. Якщо речі використовуються щодня, вони накопичують енергетику свого власника. Це стосується всього, зокрема посуду.

Також вважається, що вода, як природна стихія, має широкі властивості очищення. Вона може змити все, навіть чужу ауру. Тому миття посуду в гостях загрожує тим, що при цьому можна віддати свою енергію для відновлення енергії господаря житла.

Крім того, якщо чужа людина, яка прийшла до вас у гості, помиє посуд, то вона залишить частину своєї енергії, яка може мати руйнівну силу. Через це господарі оселі можуть втратити щастя і благополуччя.

Чому свекруха не дає мити посуд

Нерідко невістки, намагаючись догодити свекрусі, пропонують свою допомогу по дому. Але зазвичай свекрухи не дозволяють невісткам мити посуд. У таких випадках причина не тільки в енергетиці, а й у лідерстві, адже коли в оселі дві господині – конфлікти неминучі.

Готовність невістки взяти на себе домашні обов'язки сприймається як готовність нести відповідальність за сім'ю. А свекруха ніколи не дозволить невістці показати свою хазяйновитість та самостійність, тому що не бажає передавати владу.

Чому не можна прибирати в гостях

Прикмети не дозволяють не тільки мити посуд в чужому домі, а й прибирати – витирати пил, замітати. Бажання допомогти може призвести до негативних наслідків. Таким чином можна розлютити домашніх духів-охоронців, яких називають домовиками.

Якщо розсердити духа, він почне капостити недбайливій господині, яка допустила до наведення ладу сторонню людину. Ще гірше – дух може покинути дім, забравши щастя і благополуччя.

Джерело: 5692.com.ua