Чи надсилатимуть повістки українцям за кордоном: у ВР пояснили, як потрібно буде оновлювати дані

У новому законопроєкті про мобілізацію залишили можливість реєстрації в електронному кабінеті як право, а не як обов'язок. Зокрема, скориставшись електронним кабінетом, військовозобов’язані українські чоловіки, які перебувають за кордоном, зможуть оновити свої персональні дані в онлайн режимі.

Такою інформацією поділився член Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський, пише ТСН.

За словами Веніславського, громадяни за кордоном не отримуватимуть повістки. Це пов'язано з тим, що на даний час механізму, за допомогою якого військовозобов’язаним чоловікам, що перебувають за межами України, могли би вручати повістки, просто не існує.

"Ми надаємо можливість через засоби або телефонного зв'язку, або через електронний кабінет отримати відповідний військово-обліковий документ або уточнити свої дані", – зазначив депутат.

Веніславський підкреслив, що Комітет ВР вирішив залишили можливість реєстрації в електронному кабінеті не як обов'язок, а як право.

"Ми залишили можливість особам, що проживають за межами України, скористатися електронним кабінетом для дистанційного оновлення даних без в'їзду на територію України, оскільки потім виникне проблема з можливістю їх виїзду", – наголосив він.

Такою можливістю, як пояснив Веніславський, зможуть скористатися студенти, які навчаються за кордоном, а також чоловіки, які переїхали за кордон ще до початку повномасштабної війни.

Джерело: 5692.com.ua