Чи дійсно для схуднення потрібно займатися спортом: дієтолог дала неочікувану відповідь

Вважається, що для схуднення обов'язково потрібні регулярні фізичні навантаження. Проте не так все однозначно, і для того, щоб зменшити вагу, не завжди слід робити ставку на тренування. Як правильно худнути, розповіла дієтолог Таміла Максюх, пише РБК-Україна.

Що потрібно для того, щоб схуднути

Дієтолог пояснила, що для ефективного схуднення потрібен комплексний підхід. При цьому головне – мати адекватний дефіцит калорій. Кількість калорій слід перераховувати через кожні скинуті 5-7 кг, після зміни фізичної активності та режиму дня.

За словами експертки, займатися спортом під час схудненні не обов'язково, адже важливіше – слідкувати за харчуванням. А тренування допомагає тримати тіло в тонусі, додає вам витривалості та сил.

Тут справа вашого бажання. Але доки не буде налаштоване харчування, заняття спортом не принесуть бажаного результату, – додала вона.

Водночас у разі набору маси тіла до дієти потрібно обов'язково додати силові тренування.

Як правильно худнути – рекомендації

Для досягнення ефективного результату варто дотримуватись таких основних порад.

Консультація фахівця

Почати краще з консультації дієтолога, який допоможе підібрати дієту для обмеження калорійності продуктів у відповідності із загальним станом здоров'я. Дефіцит калорій має бути адекватним, не нижчим за критичні позначки.

Добова норма споживання калорій:

  • для жінок – не менше 1200 ккал;
  • для чоловіків – не менше 1500 ккал.

Щоденник харчування

Щоб зрозуміти, що, коли і в який кількості ви споживаєте, потрібно вести спеціальний щоденник. При цьому у записах потрібно також зазначати свій емоційний стан. Це допоможе зрозуміти, чи не намагаєтесь ви за допомогою їжі позбутись стресу, а не втамувати голод.

Рекомендується встановити на смартфон спеціальний застосунок, який підраховуватиме вживані білки, жири і вуглеводи.

Закріплення результату

Досягнувши перших позитивних результатів, не варто дозволяти собі розслаблятися. Слід неухильно дотримуватись рекомендацій дієтолога і змінювати свої харчові звички, які мають стати для вас нормою.

Якщо звикнути харчуватись правильно, можна тримати вагу під контролем навіть не дотримуючись жорсткої дієти і не підраховуючи калорії. Така звичка зазвичай формується протягом 30-40 днів.

Джерело: 5692.com.ua