Бронь від мобілізації для ФОП: скільки потрібно заплатити, щоб отримати відстрочку

У Верховній Раді розглядають можливість отримання броні від призову до армії для фізосіб-підприємців. При цьому пропонується встановити фіксований щомісячний платіж за бронь, розмір якого має становити не менш ніж 40 000 гривень. Про це повідомив голова комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Раніше ФОПи могли отримати бронь за рішенням Кабміну за умови виконання оборонного замовлення або інших робіт для органів місцевої влади й військових адміністрацій. У разі ухвалення нової ініціативи бізнесмени зможуть отримати бронь за гроші.

За словами Дмитра Наталухи, у воєнний час доводиться ухвалювати непопулярні рішення, оскільки усім категоріям суспільства догодити не вдасться.

Деякі мої колеги кажуть, що якщо ставку зробити меншою за 40 000 гривень за бронь, то не потрібно було й починати. Нібито мале наповнення бюджету. Представники великих підприємств із сотнями працівників кажуть так: поставте планку 6 тисяч гривень, ми не витягнемо, — зазначив Наталуха.

На думку президента Всеукраїнської асоціації компаній із міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника, із задоволенням заплатять фіксовану ставку, аби тільки їх не чіпали військкоми, працівники IT-сфері, які часто працевлаштовуються на умовах оформлення ФОП. У них, каже експерт, хороші зарплати.

Крім того, Василь Воскобойник зазначив, що зараз деякі люди готові платити ТЦК до 10 тисяч доларів за відстрочку або договорюються за чималі гроші з провідникам-шахраями, які допомагають їм виїхати за кордон. Тому краще, щоб ці гроші спрямували до бюджету.

Час зрозуміти, що не всі громадяни наважаться воювати. Буде правильно, якщо людину забронюють і гроші підуть до бюджету, а не ділкам, — аргументує він.

Джерело: 5692.com.ua