Батарея може гріти краще. Усього декілька простих порад і в кімнаті стане тепліше не збільшуючи витрати на опалення

Якщо батареї ледве прогрівають приміщення – не поспішайте зневірятися чи скаржитися у ЖКГ. Ви можете спробувати поліпшити нагрівання батареї, щоб у кімнаті стало тепліше. Для цього вам не потрібні спеціальні навички. Ось три способи, які допоможуть зробити батареї гарячіше.

Продуйте батареї феном

Запилені батареї віддають тепло набагато гірше за чисті. Елементарне чищення батареї від нальоту пилу може покращити її нагрівання до дивовижних 25%. Переконайтеся, що на ребрах конвекторах немає пилу – він заважає передачі тепла. Витерти весь пил вологою губкою не завжди зручно, а почистити пензликом не завжди можливо – пропонуємо спосіб простіше.

Дуже ефективний і швидкий спосіб позбутися пилу це, як не дивно, звичайний фен. Спочатку постільте під батарею вологий рушник або ганчірку, щоб на них впав пил, а потім продуйте батареї феном зверху та з боків.

Ізолюйте стіну за батареєю

Дуже велике значення має також температура стіни та температура батареї. Якщо стіна холодна, то батарея втрачатиме занадто багато тепла на постійне прогрівання стіни.

У цьому випадку допоможуть тепловідбивні екрани. Їх можна придбати у будь-якому будівельному супермаркеті чи на ринку. Такі екрани необхідно розмістити за батареєю так, щоб вони покривали площу самої батареї.

Створіть циркуляцію повітря

Тепле повітря швидше переміщатиметься вглиб кімнати, якщо йому не буде нічого перешкоджати, намагайтеся не завішувати батареї речами, щільними шторами або затуляти меблями.

Відкриті штори

Ще одна проста, але ефективна стратегія збереження тепла в оселі, – тримати штори відчиненими протягом дня і зачиняти їх, коли стемніє. У світлий час доби проникнення сонячного світла через вікна допоможе використовувати природне сонячне тепло. Увечері закриття штор створює додатковий ізоляційний шар, який допомагає утримувати тепло, що виробляється протягом дня, і запобігає його витоку через вікна.

Джерело: 5692.com.ua