Автомобільні експерти розповіли, як через бажання заощадити на паливі можна вбити своє авто

За словами автомобільних експертів, деякі поради для економії палива можуть коштувати водіям доволі дорого. Після таких експериментів доведеться витратити чимало грошей на ремонт автомобіля. Наприклад, такий спосіб, як повільне водіння авто, негативно позначається на стані двигуна, про що не замислюються багато водіїв.

Якими можуть бути наслідки повільного стилю водіння авто, розповідає Телеграф.

Масляне голодування на низьких швидкостях

Нерідко водії в містах постійно рухаються за кермом авто повільно. За таких умов водіння масляний насос не встигає належним чином забезпечити деталі двигуна необхідною кількістю мастила. Через це можливі такі проблеми, як підвищене зношування, перегрівання паливних елементів, сторонні звуки тощо.

Проблеми з теплообміном

Під час роботи двигуна створюється тепло, яке необхідно постійно ефективно відводити, щоб деталі не перегрівалися. Проте на низьких швидкостях забезпечити це не вдасться. Тому виникає ризик перегріву, через який можливі серйозні несправності.

Масляне голодування при різкому прискоренні

Якщо після майже повної зупинки різко прискоритись, це значно перевантажує двигун, що дуже шкідливо для вашого автомобіля і може стати причиною серйозної несправності. Якщо це практикувати часто, прискорення може призвести до так званого масляного голодування.

Вплив на трансмісію

Рух на низьких швидкостях також згубно впливає на трансмісію автомобіля. Це може призвести до необхідності додаткового технічного обслуговування та недешевого ремонту.

З огляду на ці фактори, експерти рекомендують підтримувати баланс між швидкістю та регулярним технічним обслуговуванням. Це допоможе зберегти довговічність, а також правильне функціонування двигуна та пов'язаних з ним систем.

Джерело: 5692.com.ua