ЗСУ звільнили ще один населений пункт на Донеччині – Генштаб

Українські військові у ході ведення штурмових дій встановлено контроль над селом Яцьківка на Донеччині, заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

За його словами, ЗСУ також повернули контроль над позиціями поблизу Бахмута.

«Наші війська покращують своє тактичне розміщення. Нам вдалося відновити раніше втрачене положення та забезпечити контроль позиції в районі південніше Бахмута», – сказав він під час брифінгу.

За даними Генштабу, за минулу добу противник завдав чотири ракетні та 27 авіаційних ударів, здійснив понад 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах на території України.

Після втечі російської армії з Харківщини, Збройним силам України залишилися сотні одиниць транспорту і бронетехніки як трофеї. На фото пошкоджений російський танк у звільненому Ізюмі, 14 вересня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Раптовий удар по російських тилах: де зупиниться українська армія?

В результаті наступу на Харківщині українські сили звільнили близько 8500 тисяч квадратних кілометрів території. Через дії ЗСУ російській армії довелося залишити прикордоння на півночі від Харкова і станом на 16 вересня РФ контролювала лише невеличку частину області східніше річки Оскіл.

Село Яцьківка розташоване східніше річки Оскіл.

Ситуація на полі бою залишається складною, кажуть у розвідці ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Українські сили тиснуть на території, які Росія вважає важливими для своїх цілей – британська розвідка

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !