ЗСУ збили дрон-камікадзе, яким війська РФ намагалися атакувати Одесу – міськрада

Українські сили збили дрон-камікадзе іранського виробництва, який російські військові запустили на Одесу, повідомила міська рада 9 жовтня.

«9 жовтня близько 11:30 години ворог намагався атакувати Одесу дроном-камікадзе типу Shahed-136. Силами і засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» безпілотний літальний апарат знищено над морем», – йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними міської рада, об 11:00 на Миколаївщині збили російський літак – «ймовірно Су-25, тип уточнюється».

Загалом, станом на 6 жовтня, за даними Генштабу, Росія вже застосувала проти України 86 дронів Shahed-136, 60% із яких були знищені.

Shahed-136 – дрон-камікадзе, який виготовляє Іран. Дальність його польоту складає 2000 кілометрів. За даними українського командування, Росія могла отримати від Ірану сотні таких дронів.

Раніше у своєму огляді американський Інститут дослідження війни (ISW) заявив, що використання Росією безпілотників іранського виробництва навряд чи суттєво вплине на перебіг війни.

Частини іранського безпілотника-смертника Shahed-136, що були знайдені після удару РФ у Харкові, 6 жовтня 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Генштаб: Росія загалом застосувала проти України 86 іранських дронів, 60% – знищені

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !