«Знищено 30 «Шахедів»: військові розповіли, звідки Росія запускала дрони по Україні

Українські військові в ніч на 19 грудня збили 30 іранських дронів «Шахед», які Росія запустила по території України, повідомило Командування повітряних сил ЗСУ.

«У ніч з 18 на 19 грудня 2022 російські окупаційні війська атакували Україну дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. Загалом виявлено близько тридцяти п’яти баражуючих боєприпасів… Силами та засобами Повітряних сил Збройних сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України знищено тридцять «Шахедів» російських окупантів. До знищення повітряних цілей залучено підрозділи зенітних ракетних військ, винищувальної авіації, мобільні вогневі групи», – йдеться в повідомленні.

У Повітряних силах додали, що ударні БпЛА були запущені зі східного узбережжя Азовського моря.

На питання, чи Київ має гарантії отримання систем ППО Patriot, Володимир Зеленський не дав прямої відповіді ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Не тільки Patriot: Зеленський розповів, які системи ППО можуть допомогти Україні

Раніше місцева влада повідомила, що в ніч на 19 грудня російські війська здійснили атаку дронами на Київ і Київську область. Загалом зафіксували понад 20 безпілотників, збили 15, є влучання в критичну інфраструктуру. На Київщині обласна військова адміністрація повідомила про двох постраждалих.

17 грудня представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону повідомив, що Росія вже отримала нову партію іранських дронів-камікадзе Shahed, але вона, за його словами, менша за попередню.

Росія з використанням безпілотників і ракет розпочала масовані удари по українській енергетичній системі два місяці тому, 10 жовтня. За цей час їй вдалося вивести з ладу значну частину системи, в Україні здійснюються як планові, так і екстрені відключення електроенергії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !