ЗМІ: посол Естонії залишив Росію на вимогу МЗС

Посол Естонії в Росії Маргус Лайдре залишив свою московську резиденцію, повідомляє російське агентство «РИА Новости» з посиланням на джерело.

За словами співрозмовника агентства, дипломат поїхав легковою машиною рано вранці.

У січні Міністерство закордонних справ Росії заявило, що естонський посол має залишити Росію 7 лютого 2023 року. Рівень диппредставництва знижений до тимчасового повіреного у справах.

Читайте також: Естонія і Латвія висилають російських послів

Перед цим МЗС Естонії повідомило послу Росії в Таллінні Володимиру Ліпаєву про необхідність до 1 лютого скоротити кількість співробітників російського посольства в країні. До 1 лютого в російському посольстві на вимогу естонської влади має залишитися лише вісім дипломатів і до 15 адміністративних, технічних та обслуговуючих працівників. Газета Postimees писала, що зараз у російському посольстві в Таллінні 21 співробітник, який має статус дипломата.

Як уточнив глава МЗС Естонії Урмаса Рейнсалу, головна мета естонської влади – домогтися дотримання принципу паритету в дипломатичних відносинах із Росією. Зараз у Росії працює вісім естонських дипломатів. Крім того, за словами Рейнсалу, «персонал посольства Росії не займається розвитком естонсько-російських відносин в умовах агресивної війни» (мається на увазі повномасштабне російське вторгнення в Україну), а відтак «нинішній розмір представництва Росії не виправданий».

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !