Журналісти оновили дані про загибель російських військових в Україні. Їх уже 21700 лише за відкритими джерелами

Станом на 28 квітня відомі імена 21 700 російських військовослужбовців, які загинули під час війни проти України. Втрати підрахували «Медіазона» і російська служба Бі-Бі-Сі спільно з командою волонтерів.

Група, яка підраховує ці втрати, незмінно вказує, що до моніторингу потрапляють лише ті особи, чию смерть вдалося встановити на основі відкритих джерел. Реальна кількість втрат, на думку авторів дослідження, може бути помітно більшою. Крім того, журналістам невідома кількість тих, хто зник безвісти і потрапив у полон.

Лише за останні два тижні вдалося встановити імена 1249 загиблих. Третина всіх цих втрат припадає на тих, хто до початку вторгнення не був повʼязаний з армією – добровольців, мобілізованих, увʼязнених та нещодавно набраних співробітників так званих «приватних військових компаній». Судячи з відкритих даних, найбільші втрати в останні місяці, як і раніше, фіксуються серед увʼязнених, що воюють поблизу Бахмута, багато втрат і в загонах мобілізованих.

Рятувальники біля зруйнованої будівлі в контрольованій російськими силами Макіївці. 3 січня 2023 року. Приблизно опівночі в новорічну ніч будівлю було обстріляно ЗСУ ракетами з HIMARS ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Розслідування Радіо Свобода: скільки насправді російських солдатів загинуло від удару по Макіївці 1 січня 2023 року

За даними Генерального штабу ЗСУ, Росія станом на ранок 28 квітня втратила під час повномасштабної війни проти України 189 460 своїх військових.

Росія останнім часом не розкриває дані щодо своїх загиблих. Міністерство оборони Росії востаннє звітувало про втрати 21 вересня 2022 року, повідомивши про загибель 5937 осіб.

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час Мюнхенської безпекової конференції 18 лютого заявив, що втрати Росії у війні проти України від початку повномасштабного вторгнення оцінюються у 200 тисяч військових: вбитих і поранених.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини на цей час

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !