Жителі Севастополя поскаржилися на шум від стрілянини після ранкового інциденту з нібито збитим безпілотником

Жителі Севастополя в окупованому Росією Криму заявили 8 листопада, що у місті чути гучні звуки стрілянини після ранкового інциденту з нібито збитим безпілотником. На це севастопольці поскаржилися призначеному Росією голові Севастополя Михайлу Розвожаєву у телеграм-каналі.

У відповідь він заявив, що «у мобілізованих на полігонах сьогодні планові навчання, йдуть стрільби».

«Навчання солдатів триватиме ще кілька днів», – заявив Развожаєв.

Вранці 8 листопада в Севастополі прогриміли вибухи, фактична влада окупованого півострова заявила про роботу ППО і збиття безпілотника.

За словами американського генерала, обидва «крила» українського контрнаступу» сходяться до окупованого Криму ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Генерал Годжес: Україна досягла «незворотного імпульсу», результат операцій на сході «неминучий»

Починаючи із серпня, у Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках» і «роботою ППО». На тлі повідомлень про вибухи у Севастополі почали перевіряти укриття.

У ніч на 27 жовтня безпілотник атакував Севастопольську (Балаклавську) ТЕС, через що спалахнув один із трансформаторів.

Вночі та вранці 29 жовтня у Севастополі було чути звуки вибухів, артилерійських залпів і стрілянини з вогнепальної зброї. Пізніше призначена Росією влада міста і Міноборони РФ заявили про «терористичну атаку» на Чорноморський флот Росії.

Колаж. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на тлі Ластівчиного гнізда у Криму і острова Зміїний ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

З Кримом буде як зі Зміїним? Як і коли Залужний і ЗСУ звільнять півострів?

У російському оборонному відомстві заявили, що атаку здійснили українські військові, яких нібито готували спеціалісти британських ВМС.

У Міністерстві оборони Британії назвали це «вигаданою історією».

Українська влада офіційно не визнала причетність до вибухів у Севастопольській бухті. Начальник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк припустила, що причиною вибухів у Севастополі могли стати «невдалі запуски російськими загарбниками ракет протиповітряної оборони».

Морський тральщик «Иван Голубец», архівне фото ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Ганьба флоту»: як пожежа у бухті Севастополя вдарила по іміджу Росії

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !