Зеленський застеріг Росію від підриву Каховської ГЕС: це означатиме оголошення війни світу

Президент України Володимир Зеленський попередив Росію, що будь-яка спроба підірвати Каховську ГЕС означатиме оголошення війни всьому світу.
«Хочу зараз іще раз і окремо попередити кожного у Москві, хто ухвалює відповідні рішення: будь-яка ваша спроба підірвати Каховську ГЕС і затопити нашу територію та зневоднити Запорізьку атомну станцію означатиме оголошення вами війни всьому світу. Подумайте, що з вами тоді буде», – сказав він у вечірньому відеозверненні.

Каховська ГЕС поблизу Нової Каховки на Херсонщині, 20 травня 2022 року
Каховська ГЕС поблизу Нової Каховки на Херсонщині, 20 травня 2022 року

У командуванні «Південь» 7 листопада заявили, що на Херсонщині армія Росії знову вдається до шантажу цивільного населення, залякуючи їх підривом Каховської ГЕС.

Окупаційний глава Херсонщини Володимир Сальдо у жовтні заявив, що Україна нібито готується до «масованого ракетного удару» по дамбі Каховської ГЕС, що, за його словами, спричинить масштабну повінь та руйнування цивільної інфраструктури.

Є дві головні версії, що відбуватиметься у Херсоні. На фото: російські військові на площі Свободи у Херсоні, березень 2022 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Херсон має стати пасткою Росії для ЗСУ? Що відбувається

Російські військові ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

«Перелом у війні». Як армія РФ готується до оборони в окупованому Херсоні?

За попередніми даними, Республіканська партія отримає більшість у Палаті представників, а за Сенат йде боротьба ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Успіхи республіканців на виборах у США і заява Росії про вихід із Херсона: про що це каже?

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !