Зеленський взяв участь у нараді щодо Олімпіади – Литва

Президент України Володимир Зеленський взяв участь в онлайн-нараді за участю 35 міністрів, на якій обговорювали вимоги щодо відсторонення російських і білоруських спортсменів від Олімпіади-2024. Про це заявив 10 лютого речник міністерства спорту Литви, повідомляє Reuters.
Він сказав, що послання Зеленського учасникам зустрічі полягало в тому, що принципи нейтралітету не можуть застосовуватися до повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Читайте також:Заклики України бойкотувати Ігри в Парижі у 2024 році суперечать принципам Олімпіади – президент МОК

Минулого місяця МОК заявив, що вивчає «шлях», який дозволить російським і білоруським спортсменам взяти участь в Олімпійських іграх у Парижі під нейтральним прапором.

Україна різко розкритикувала таку ідею, пригрозивши взагалі не відправляти своїх спортсменів на Олімпіаду, а український боксер Олександр Усик заявив, що росіяни виграють «медалі крові, смертей і сліз», якщо їм дозволять змагатися.

Президент України Володимир Зеленський написав листа президентові Франції Емманюелю Макрону і закликав організаторів не дозволити Росії використовувати «її чи будь-яку іншу міжнародну спортивну подію для пропаганди агресії чи свого державного шовінізму».

Анн Ідальго висловила впевненість, що Міжнародний олімпійський комітет «зможе підтримати цю позицію». На фото Анн Ідальго під час виступу в Київраді, 9 лютого 2023 року ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Ідальго в Києві повторила позицію щодо участі спортсменів з РФ у паризькій Олімпіаді – Кличко

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !