Зеленський відправив секретаря РНБО Данілова у Нові Санжари

Президент України Володимир Зеленський відправив у Нові Санжари Полтавської області секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова. Про це повідомили у РНБО.

«Данілов детально ознайомиться з ситуацією, що склалася навколо розміщення евакуйованих з Китаю українців у медцентрі Нацгвардії «Нові Санжари», – мовиться у повідомленні.

20 лютого до України прилетів спецрейс із китайського міста Уханю, де зафіксований найбільший спалах нового коронавірусу. У літаку перебували 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і лікарський супровід. За даними української влади, всі здорові. Але евакуйовані впродовж 14 днів будуть на карантині-спостереженні (обсервації) в закритому медичному центрі Національної гвардії в Нових Санжарах. За повідомленнями влади, небезпеки ймовірного потрапляння коронавірусу за межі закритого медцентру навіть у разі його виявлення немає.

Проте в селищі спалахнуло протистояння місцевих мешканців, які намагалися не допустити прибуття евакуйованих, із силовиками, які забезпечували проїзд транспорту з людьми. Внаслідок сутичок кілька автобусів із евакуйованими зазнали ушкоджень: у них побили шибки. За медичною допомогою звернулися 9 поліцейських і одна цивільна особа; 5 правоохоронців перебувають у лікарні. Поліція затримала 24 учасників заворушень, одного з них лишили під вартою. Поліція Полтавської області почала п’ять кримінальних проваджень за фактом заворушень у Нових Санжарах.