Зеленський: Україна працює над постачанням «видів озброєння, яких ще не було в пакетах підтримки»

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ працює над постачанням «видів озброєння, яких раніше не було в пакетах підтримки».

«Працюємо над постачанням далекобійної зброї та інших видів озброєння, яких раніше не було в пакетах підтримки. Я дякую за черговий пакет, який точно посилить наших хлопців на передовій », – сказав він у своєму відеозверненні.
Зеленський також подякував Конгресу США, всім членам команди президента США Джо Байдена за те, що відносини між Україною й Америкою досягли «історично найзмістовнішого рівня».

За підсумками сьогоднішнього неоголошеного візиту президента США Джо Байдена до Києва стало відомо, що США нададуть черговий пакет підтримки для України. Згодом у Пентагоні уточнили, що новий пакет допомоги на 460 мільйонів доларів, серед іншого, містить додаткові артилерійські та мінометні снаряди, боєприпаси для HIMARS та системи Javelin.

Два F-16 Fighting Falcon летять у строю позаду KC-10 Extender ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Сенатори написали листа Байдену: просять надати Україні винищувачі F-16

Крім того, Україна давно просить союзників про надання сучасних літаків. Під час зустрічі в Парижі президент України Володимир Зеленський закликав лідерів Франції й Німеччини «якомога швидше» надати Україні винищувачі, щоб відбити наступ Росії. Про надання Україні літаків наразі офіційно не заявила жодна країна.

<![CDATA[.cls-1{fill:#7360f2;}.cls-2{fill:none;stroke:#7360f2;stroke-linecap:round;stroke-linejoin:round;stroke-width:16.86px;}]]>Artboard 6

Долучайтесь до спільноти Радіо Свобода у Viber !