Зеленський розповів, що Україна хоче обговорити на завтрашньому “Рамштайні”

Чергове засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") відбудеться завтра, 26 квітня. Київ хоче обговорити проблеми, які виникли через призупинення американської допомоги.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на вечірнє звернення президента України Володимира Зеленського.

За його словами, Україна вже готується до завтрашнього засідання у форматі "Рамштайн".

"Говоритимемо, зокрема, про те, як швидше подолати складності та проблеми, які накопичилися за півроку, коли ми чекали рішень про американську підтримку", – розповів президент.

Він зазначив, що на політичному рівні питання поновлення допомоги вирішено. Тепер потрібно, щоб вирішили питання наповнення пакетів необхідним озброєнням, а також питання логістики.

Зеленський подякував усім країнам, які в цей час ухвалили нові рішення для допомоги Україні.

Новий "Рамштайн"

Нагадаємо, що зустріч у форматі "Рашмтайн" відбудеться 26 квітня, кілька днів тому оголосила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

Попереднє засідання проходило 19 березня. Воно стало вже 20-м. Головними темами стали потреби України у зброї. При цьому деякі союзники анонсували нові постачання військової допомоги ЗСУ.

Зазначимо, що нове засідання "Рамштайну" пройде після того, як у США ухвалили закон з допомогою Україні на понад 60 млрд доларів. Вашингтон вже анонсував перший пакет, до якого увійшли далекобійні ракети ATACMS.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.